Itt az őrségben ismertem meg ezt a remek téli zöldséget.
Nyersen, vajas kenyérrel is finom, a retekhez hasonló íze van és december-januárig eláll.
Savanyítjuk is, úgy mint a káposztát.
A leves hozzávalói:
1 kg savanyított répa
1/2 kg apróhús, hagyományosan disznó, de én már főztem csirkével, pulykával is.
( elhagyható;egy kevés hagyományosan füstölt oldalas, vagy szalonnabőr, egy kicsit megbolondítja)
4 gerizd fokhagyma,
só, bors, babér, csombor( borsikafű)
1 l víz
1 l paradicsomlé
1marék hajdina
A húst sós vízben majdnem készre főzöm, beleteszem a répát, a fűszereket, a paradicsomlét, és amikor már megfőtt, rádobom a hajdinát, az egyrészt levesbetét, másrészt besűrűsödik a leves tőle.
Aki akarja, tejfölt is tehet bele.
Egyszerű, egeszséges és finom.
Bujta répa- kerek répa leves
2017-02-02
Hozzászólások (0)