Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
Bábucifalva ízei

Bujta répa- kerek répa leves

Csőr Melinda · 1 éve
Itt az őrségben ismertem meg ezt a remek téli zöldséget.
Nyersen, vajas kenyérrel is finom, a retekhez hasonló íze van és december-januárig eláll.
Savanyítjuk is, úgy mint a káposztát.
A leves hozzávalói:
1 kg savanyított répa
1/2 kg apróhús, hagyományosan disznó, de én már főztem csirkével, pulykával is.
( elhagyható;egy kevés hagyományosan füstölt oldalas, vagy szalonnabőr, egy kicsit megbolondítja)
4 gerizd fokhagyma,
só, bors, babér, csombor( borsikafű)
1 l víz
1 l paradicsomlé
1marék hajdina

A  húst sós vízben majdnem készre főzöm, beleteszem a répát, a fűszereket, a paradicsomlét, és amikor már megfőtt, rádobom a hajdinát, az egyrészt levesbetét, másrészt besűrűsödik a leves tőle.

Aki akarja, tejfölt is tehet bele.

Egyszerű, egeszséges és finom.

Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Csőr Melinda
Csőr Melinda vagyok, gyorsgipszelő és életmódtanácsadó, Hóbagoly doktor asszisztense Bábucifalván. Repülés közben belátok a konyhákba, ki mit készít, és közkinccsé teszem a galambneten. Ha bárkinek bármi gondja van a sütés főzéssel, szívesen segítek, diétánál, betegségnél is. Mi állatok, a természetes eledeleket szeretjük.Nem használunk ételfestéket, tartósítószert, konzerveket. Amit nyáron összecsipegetünk, befőzzük, ha tele a kamra, nincs mitől aggódnunk télen sem. Ha többet akarsz tudni rólunk, hallgasd vasárnap reggel 9- kor a Felsőfoku Manóképzőt, Gaál Zsuzsa mesesorozatát a Muravidéki Magyar Rádióban. Ha lemaradsz, meghallgathatsz MMR archivumában!