Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
Bábucifalva ízei

Csöröge, forgácsfánk, cserép fánk

Csőr Melinda · 9 hónapja
Az én nagymamám 1895-ben született. Én az ő receptjeit használom ma is, és mindig minden sikerül...
1/2kg liszt
1 egész tojás
3 tojássárgája
2 dkg puha vaj
2 dkg cukor
1 mokkáskanál szódabikarbona
Oliva olaj a sütéshez
Porcukor, lekvár
Összegyúrom, lisztezett deszkán vékonyra nyujtom, szalagokra vágom, ezeket görcsre kötöm, vagy a közepükön hasítékot vágok és az egyik végét átbújtatom.
Olajban kisütöm, figyelmesen, mert gyorsan sül.
Rögtön meghintem porcukorral
Lekvárral kínálom
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Csőr Melinda
Csőr Melinda vagyok, gyorsgipszelő és életmódtanácsadó, Hóbagoly doktor asszisztense Bábucifalván. Repülés közben belátok a konyhákba, ki mit készít, és közkinccsé teszem a galambneten. Ha bárkinek bármi gondja van a sütés főzéssel, szívesen segítek, diétánál, betegségnél is. Mi állatok, a természetes eledeleket szeretjük.Nem használunk ételfestéket, tartósítószert, konzerveket. Amit nyáron összecsipegetünk, befőzzük, ha tele a kamra, nincs mitől aggódnunk télen sem. Ha többet akarsz tudni rólunk, hallgasd vasárnap reggel 9- kor a Felsőfoku Manóképzőt, Gaál Zsuzsa mesesorozatát a Muravidéki Magyar Rádióban. Ha lemaradsz, meghallgathatsz MMR archivumában!