Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
Bábucifalva ízei

Fontos!

Csőr Melinda · 1 éve
Minden házi tartósítás alapja a tisztaság. Mosatlan edény mellett, piszkos tűzhelyen, összevissza használt edényekkel felesleges hozzákezdeni.
Nekem a következők vannak e célra, igen, szigorúan, csak befőzéshez használatosak.
Két fehér zománcozott fülestál, amiben sosem volt hús, vagy tejtermék, zsiradék. 
Paradicsom paszírozó, kézi gorgős paszírozó
Meggymagozó
Csőrös merőkanál
Befőző lábosok egy 6 egy 10 egy 20 literes.
Fakanalak, kisebb, nagyobb
Merlegem is van, de szívesebben használom az evőkanál mértékegységet.
Az én kanalam 2 dkg-os.
A receptek tökéletes betartása helyett megkóstolom, amit készítek, hogy a mi szánk íze szerint készüljón a finomság.

A késeket, hámozót forró mosogatószeres vízben elmosom.
Az üvegeket csirátlanítom. Külonboző módszerek vannak, én hagyományosan csinálom. Forró mosogatőszeres átmosás és öblítés után, a 10 literes lábosban buzgó forró vízbe teszem fémkanál nyelével az üvegeket, hogy el ne csattanjanak, 3-4 perc után fakanálnyéllel kiveszem, és tiszta fehér a roszra teszem fejjel lefelé, hogy kiszáradjon.
A kupakokat is kifőzöm.
Dunsztoláshoz vagy kuktafazekat használok 3 üveg fér bele, vagy a befőzőautomatát. Ez 16 ûveget dunsztol ki egyszerre, idő és hőfok beállítással. Így nem lesz szauna a házban.

A tavalyi üvegeket amikor üresen kimosom, a cimkémet rajta hagyom, hogy véletlenűl se használjam a lecsósat, lekvárhoz... Az ördög nem alszik alapon...
Tartósítószert sosem használok. Az egyetlen " tartósítóm a folpack, amivel először lefedem az üveget, és arra jön a kupak.
Van befòttesüveg nyitóm, hogy év kozben ne kelljen a felbontandó üveg kupakját lazítgatni, vagy késsel feszegetni.
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Csőr Melinda
Csőr Melinda vagyok, gyorsgipszelő és életmódtanácsadó, Hóbagoly doktor asszisztense Bábucifalván. Repülés közben belátok a konyhákba, ki mit készít, és közkinccsé teszem a galambneten. Ha bárkinek bármi gondja van a sütés főzéssel, szívesen segítek, diétánál, betegségnél is. Mi állatok, a természetes eledeleket szeretjük.Nem használunk ételfestéket, tartósítószert, konzerveket. Amit nyáron összecsipegetünk, befőzzük, ha tele a kamra, nincs mitől aggódnunk télen sem. Ha többet akarsz tudni rólunk, hallgasd vasárnap reggel 9- kor a Felsőfoku Manóképzőt, Gaál Zsuzsa mesesorozatát a Muravidéki Magyar Rádióban. Ha lemaradsz, meghallgathatsz MMR archivumában!