Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
Bábucifalva ízei

fűszerkeverékek

Csőr Melinda · 1 éve
A kertben megterem az általam használt fűszerek zöme.
Így nyaranta kétszer-háromszor learatom és megszárítom őket. 
Nem nagy munka és sokkal jobb ízű ebből is a házi keszítésű.
Magyaros: 
Petrezselyem, zeller, lestyán, majoranna lemorzsolva, őrölt babér, kömény, tarka bors.
Ez az alap, amit minden levesbe teszek, és pluszban abból a fűszerből, aminek ki akarom emelni az ízét.
Sóban szoktam eltenni friss petrezselyem zeller lestyán keveréket.
3-2-1arányban, összevagdalom és rétegenként megsózva bébiételes kis üvegbe teszem.
Ugyanígy kaprot is felaprítva, lesózva üvegben teszem a kamra polcra.
Olyan mint a friss! 
Használat után visszazárom az üveget. Kitűnően eláll tavaszig.
Olaszos: rozmaring, zsálya, kakukkfű, oregano, bazsalikom a kertből!
Morzsolás után külön külön is beüvegezem, hiszen úgy is hasznalom és keverékként is.
Arányok? Izlés szerint... Én a zsályából teszek kevesebbet, ne érződjön ki az íze...
A bazsalikomon kívűl télállóak, csak egyszer kellett elültetni és évek óta kiszolgálnak.
Gyógyteaként is használom óket, a kakukkfű köhögés csillapító, a zsálya gyulladás csillapító.
A mustármag, koriander is megél a kertben, így a 
keleti keverék egy része is saját. 
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Csőr Melinda
Csőr Melinda vagyok, gyorsgipszelő és életmódtanácsadó, Hóbagoly doktor asszisztense Bábucifalván. Repülés közben belátok a konyhákba, ki mit készít, és közkinccsé teszem a galambneten. Ha bárkinek bármi gondja van a sütés főzéssel, szívesen segítek, diétánál, betegségnél is. Mi állatok, a természetes eledeleket szeretjük.Nem használunk ételfestéket, tartósítószert, konzerveket. Amit nyáron összecsipegetünk, befőzzük, ha tele a kamra, nincs mitől aggódnunk télen sem. Ha többet akarsz tudni rólunk, hallgasd vasárnap reggel 9- kor a Felsőfoku Manóképzőt, Gaál Zsuzsa mesesorozatát a Muravidéki Magyar Rádióban. Ha lemaradsz, meghallgathatsz MMR archivumában!