Belépés
Elfelejtettem a jelszavamat

Glutén mentes sütik

2016-12-30

Kukorica málé:
Totojka Bözsi kedvéért szokott Macuska glutén mentes finomságokat is készíteni.
4 tojás
2 bögre kukorica liszt
2 bögre kukorica dara
1 bögre tej
1/2 bögre oliva olaj
1,5 bögre cukor
1 sütőpor, vagy 1 kiskanál szódabikarbona
3-4 reszelt alma
A lisztet a darával, sütőporral összekeverjük.
A cukrot az olajjal és a tojássárgájákkal kikeverjük.
Beleöntjük a tejet és fokozatosan belekeverjük a liszt-dara elegyet, és az almát is. A tojásfehérjéket habbá verjük, és lazán hozzákeverjük.
Kikent lisztezett tepsibe tesszük a tetejére felváltva darált diót és
szilvalekvárt kanalazunk. 180 fokon fél órát sütjük.

Zabpelyhes sütőtök golyó:

Ugye nem baj, ha nem írok mennyiségeket, hiszen a tökök különböző mêretüek és ezt a finomságot minden gyerek el tudja készíteni, olyan egyszerű és ők ritkán mêricskélnek.
A hámozott sütőtököt, ( karnadait, vagy hokkaidot ) pici vízben megfőzöm, pürésítem. Ha kihült mézzel êdesítem, aprított magokat teazek bele( dió, mogyoró, mandula, napraforgó stb. )
és annyi zabpehely, hogy jól formálható legyen.
Golyókat formázunk, és darált dióba forgatjuk.

Hozzászólások (0)