Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
Bábucifalva ízei

Glutén mentes sütik

Csőr Melinda · 10 hónapja
Kukorica málé:
Totojka Bözsi kedvéért szokott Macuska glutén mentes finomságokat is készíteni.
4 tojás 
2 bögre kukorica liszt
2 bögre kukorica dara
1 bögre tej
1/2 bögre oliva olaj
1,5 bögre cukor
1 sütőpor, vagy 1 kiskanál szódabikarbona
3-4 reszelt alma
A lisztet a darával, sütőporral összekeverjük.
A cukrot az olajjal és a tojássárgájákkal kikeverjük.
Beleöntjük a tejet és fokozatosan belekeverjük a liszt-dara elegyet, és az almát is. A tojásfehérjéket habbá verjük, és lazán hozzákeverjük.
Kikent lisztezett tepsibe tesszük a tetejére felváltva darált diót és
szilvalekvárt kanalazunk. 180 fokon fél órát sütjük.

Zabpelyhes sütőtök golyó:

Ugye nem baj, ha nem írok mennyiségeket, hiszen a tökök különböző mêretüek és ezt a finomságot minden gyerek el tudja készíteni, olyan egyszerű és ők ritkán mêricskélnek. 
A hámozott sütőtököt, ( karnadait, vagy hokkaidot ) pici vízben megfőzöm, pürésítem. Ha kihült  mézzel êdesítem, aprított magokat teazek bele( dió, mogyoró, mandula, napraforgó stb. )
és annyi zabpehely, hogy jól formálható legyen.
Golyókat formázunk, és darált dióba forgatjuk.

Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Csőr Melinda
Csőr Melinda vagyok, gyorsgipszelő és életmódtanácsadó, Hóbagoly doktor asszisztense Bábucifalván. Repülés közben belátok a konyhákba, ki mit készít, és közkinccsé teszem a galambneten. Ha bárkinek bármi gondja van a sütés főzéssel, szívesen segítek, diétánál, betegségnél is. Mi állatok, a természetes eledeleket szeretjük.Nem használunk ételfestéket, tartósítószert, konzerveket. Amit nyáron összecsipegetünk, befőzzük, ha tele a kamra, nincs mitől aggódnunk télen sem. Ha többet akarsz tudni rólunk, hallgasd vasárnap reggel 9- kor a Felsőfoku Manóképzőt, Gaál Zsuzsa mesesorozatát a Muravidéki Magyar Rádióban. Ha lemaradsz, meghallgathatsz MMR archivumában!