Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
Bábucifalva ízei

Kukorica felfújt

Csőr Melinda · 4 hónapja
5 dl víz
5 dl tej
20 dkg kukoricadara
só izlés szerint
Fűszerek: oregano, zsálya, rozmaring, kakukkfű ha friss akkor felaprítva, ha száraz, akkor morzsolva
1+1 evőkanál zsiradék, olaj, vaj , margarin ki mit hasznãl
A vizet és a tejet osszeöntöm, amikor forr lassan kevergetve belefolyatom a darát és forrás után pár percig kevergetve főzöm, lezárom és 20 percig állni hagyom.
Addig kivajazom, kukoricalisztezek egy sütőtálat és megálmodom a fűszerezést.
Lehet oregano, zsálya, rozmaring kakukkfű keverék, vagy amit szeretünk...
2-3 tojássárgáját, meg a fűszereket is  a hûlődarába keverem, majd a felvert tojás fehérjėket is beleforgatom.
 A kikent formámba ontöm és a sutőben tűpróbáig sütöm, viszonylag nagy hőfokon.
190 fok, 20 pec utãn ellenőrzöm, ragad e még.
Ha kisült tálalhatom.
Chatnival, vargánya, vagy zöldfűszer szósszal. Csak a fantáziám szab határt!
Zöldfűszer szósz: ugyanazokat a fùszereket használom.
Összeturmixolok 2 evőkanál olivaolajat, egy dl almalevel, a fűszerekkel és felforralom...
Természetesen lehet mas ízesítés is: petrezselyem-zeller- lestyán, tárkony pl.


Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Csőr Melinda
Csőr Melinda vagyok, gyorsgipszelő és életmódtanácsadó, Hóbagoly doktor asszisztense Bábucifalván. Repülés közben belátok a konyhákba, ki mit készít, és közkinccsé teszem a galambneten. Ha bárkinek bármi gondja van a sütés főzéssel, szívesen segítek, diétánál, betegségnél is. Mi állatok, a természetes eledeleket szeretjük.Nem használunk ételfestéket, tartósítószert, konzerveket. Amit nyáron összecsipegetünk, befőzzük, ha tele a kamra, nincs mitől aggódnunk télen sem. Ha többet akarsz tudni rólunk, hallgasd vasárnap reggel 9- kor a Felsőfoku Manóképzőt, Gaál Zsuzsa mesesorozatát a Muravidéki Magyar Rádióban. Ha lemaradsz, meghallgathatsz MMR archivumában!