Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
Bábucifalva ízei

Lekvár készítése

Csőr Melinda · 6 hónapja
Nos az én technikám minden gyümölcsnél hasonló.
A gyümölcsöt előkészítem, megmosom, kimagozom, felaprítom, meghámozom , amit kell.
A gyümölcsöt felfőzöm, az én izlésem szerint kevés cukorral édesítem, kóstolgatva, mert lehet az adott gyümlcs édesebb vagy savanyúbb.
Kb.fél óráig fòzöm, hogy feladja a levét.
Azt előkészitett tiszta üvegekbe lemerem, és szörpnek használom.
Az aprómagvasakat paradicsompaszírozón magtalanítom, a többit botmixerrel pürésítem.
Kevergetve felfőzöm, beüvegezem.

Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Csőr Melinda
Csőr Melinda vagyok, gyorsgipszelő és életmódtanácsadó, Hóbagoly doktor asszisztense Bábucifalván. Repülés közben belátok a konyhákba, ki mit készít, és közkinccsé teszem a galambneten. Ha bárkinek bármi gondja van a sütés főzéssel, szívesen segítek, diétánál, betegségnél is. Mi állatok, a természetes eledeleket szeretjük.Nem használunk ételfestéket, tartósítószert, konzerveket. Amit nyáron összecsipegetünk, befőzzük, ha tele a kamra, nincs mitől aggódnunk télen sem. Ha többet akarsz tudni rólunk, hallgasd vasárnap reggel 9- kor a Felsőfoku Manóképzőt, Gaál Zsuzsa mesesorozatát a Muravidéki Magyar Rádióban. Ha lemaradsz, meghallgathatsz MMR archivumában!