Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
Bábucifalva ízei

Piros ribizli

Csőr Melinda · 11 hónapja
Lekvár: 1kg megmosott ribizli villával leszemezek, felfőzöm.
A paradicsompaszírozón áthajtom.
Héját, magját hideg vízbe dobom, a mag leûlepedik, a héj a víz szinén marad, azt kinyomom és a paszírozott lével együtt felfőzöm, 50 dkg cukrot teszek bele. Kevergetve főzöm, tányérra cseppentve ellenőrzóm, hogy zselésedik e. Meg is kóstolom, hiszen a gyümölcs lehet édesebb vagy savanyúbb is. Ha szükséges teszek még cukrot hozzá.
Ha zselésedik, beüvegezem, száraz dunszban hűtöm ki.
Szörp:
A megzúzott ribizlihez 1 l vizet teszek és  egy napig hűvös helyen állni hagyom, kevergetem,  aztán gézen, ritka szövésű konyharuhán lecsöpögtetem.
Felfőzöm, a  kb. 1,5 l léhez 1,5 kg barnacukrot teszek, ha forr, beüvegezem, száraz dunsztba teszem.
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Csőr Melinda
Csőr Melinda vagyok, gyorsgipszelő és életmódtanácsadó, Hóbagoly doktor asszisztense Bábucifalván. Repülés közben belátok a konyhákba, ki mit készít, és közkinccsé teszem a galambneten. Ha bárkinek bármi gondja van a sütés főzéssel, szívesen segítek, diétánál, betegségnél is. Mi állatok, a természetes eledeleket szeretjük.Nem használunk ételfestéket, tartósítószert, konzerveket. Amit nyáron összecsipegetünk, befőzzük, ha tele a kamra, nincs mitől aggódnunk télen sem. Ha többet akarsz tudni rólunk, hallgasd vasárnap reggel 9- kor a Felsőfoku Manóképzőt, Gaál Zsuzsa mesesorozatát a Muravidéki Magyar Rádióban. Ha lemaradsz, meghallgathatsz MMR archivumában!