Belépés
Elfelejtettem a jelszavamat

sajtos iszkiri,szezámmaggal és mákkal

2017-01-27

Hozzávalók:
40 dkg teljeskiőrlésű tönköly liszt
40 dkg kukorica liszt
1 cs sütőpor
50 dkg kókusz zsír
2 db tojás
5 dkg reszelt sajt
8 dkg mák (nem kell megdarálni)
2 kk só
kb. 1 kispohár tejföl, szezámmag

Elkészítés:
A kétféle lisztet elkeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk a kókusz zsírral.
Ezután hozzáadjuk a 1 egész tojást, 1 tojás sárgáját, a sajtot, a mákot, és a sót. Annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Ha a tészta elválik az edény falától és a kezünktől, akkor kész.
Lisztezett deszkán fél cm vastagságúra nyújtjuk, majd betesszük a sütőpapírral kibélelt nagy tepsibe. Előbb megkenjük a tojásfehérjével, és megszórjuk szezámmaggal. Derelye- v. pizza vágóval rudakat vagy kockákat vágunk. 175 fokos előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Még melegen széttördeljük.

Ha kihült, zacskóban magaddal viheted, csipegetheted, nem ragad a kezed tőle, nem kensz óssze semmit vele.


Hozzászólások (0)