Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
Bábucifalva ízei

Vargányás krumpli leves

Csőr Melinda · 4 hónapja
Egyszerű, gyors és nagyon ízletes.

2 fej vöröshagyma
1kg krumpli
2 evőkanál olivaolaj
10 - 12 vargánya " szirom"
1,5 liter víz
só, bors
1 doboz tejföl, vagy főzőtejszin

A vargányát beáztatom.
Felaprítom a hagymát, fedő alatt alacsony hőfokon megdinsztelem az olajon.
Meghámozom, felaprítom a krumplit, rádobom a hagymára, felöntöm vízzel, hozzáönom áztatólével együtt a vargányát.
Izlés szerint sózom, borsozom.
Készre főzöm, beleönöm a kikevert tejfölt.
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Csőr Melinda
Csőr Melinda vagyok, gyorsgipszelő és életmódtanácsadó, Hóbagoly doktor asszisztense Bábucifalván. Repülés közben belátok a konyhákba, ki mit készít, és közkinccsé teszem a galambneten. Ha bárkinek bármi gondja van a sütés főzéssel, szívesen segítek, diétánál, betegségnél is. Mi állatok, a természetes eledeleket szeretjük.Nem használunk ételfestéket, tartósítószert, konzerveket. Amit nyáron összecsipegetünk, befőzzük, ha tele a kamra, nincs mitől aggódnunk télen sem. Ha többet akarsz tudni rólunk, hallgasd vasárnap reggel 9- kor a Felsőfoku Manóképzőt, Gaál Zsuzsa mesesorozatát a Muravidéki Magyar Rádióban. Ha lemaradsz, meghallgathatsz MMR archivumában!