Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
Bábucifalva ízei

Fekete ribizli

Csőr Melinda · 1 éve
Lekvár:
A leszemezett ribizlit kissé megzúzom, főzöm addig, míg levet ereszt.
A levét leveszem és szörpöt készítek belőle. A sűrűjét felfőzöm, becukrozom, 1 kg ribizlihez 50 dkg barnacukrot teszek. Kevergetem, majd fogom a botmixert és pürésítem. Miután tudom, hogy a héj és a mag is fontos, én bizony bennehagyom. Még senki nem reklamált...

Hidegen: 1 kg gyümölcs, 1 kg cukor. Kevergetem, majd a hűtőbe teszem. Napokig elő előveszem, átkeverem, addig, amíg a cukor el nem olvad.
Ha már egynemű, beüvegezem kicsi üvegekbe,  hűtőben tartom 2 hétig, aztán a hűvös kamra polcára teszem.
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Csőr Melinda
Csőr Melinda vagyok, gyorsgipszelő és életmódtanácsadó, Hóbagoly doktor asszisztense Bábucifalván. Repülés közben belátok a konyhákba, ki mit készít, és közkinccsé teszem a galambneten. Ha bárkinek bármi gondja van a sütés főzéssel, szívesen segítek, diétánál, betegségnél is. Mi állatok, a természetes eledeleket szeretjük.Nem használunk ételfestéket, tartósítószert, konzerveket. Amit nyáron összecsipegetünk, befőzzük, ha tele a kamra, nincs mitől aggódnunk télen sem. Ha többet akarsz tudni rólunk, hallgasd vasárnap reggel 9- kor a Felsőfoku Manóképzőt, Gaál Zsuzsa mesesorozatát a Muravidéki Magyar Rádióban. Ha lemaradsz, meghallgathatsz MMR archivumában!