Belépés
Elfelejtettem a jelszavamat

Cukkini spagetti

7 éve
1nagy cukkini 1 fej voroshagyma 1 kg paradicsom, vagy egy uveg pizzaszósz, 1/2 l paradicsomlé És amilyen zöldségünk van a mártáshoz, padlizsán, zöldbab, brokkoli, sárgarépa, fehérrepa zeller, stb. Rozmaring, zsálya, oregano, kakukkfű csokor, vagy száraz fűszerek 20 dkg füstölt húsos szalonna, ha van házi, az az igazi 1evőkanál olivaolaj 15-20 dkg reszelni való sajt A szalonnát felaprítom, bőrkéstől az olajon ...

Kukorica felfújt

7 éve
5 dl víz 5 dl tej 20 dkg kukoricadara só izlés szerint Fűszerek: oregano, zsálya, rozmaring, kakukkfű ha friss akkor felaprítva, ha száraz, akkor morzsolva 1+1 evőkanál zsiradék, olaj, vaj , margarin ki mit hasznãl A vizet és a tejet osszeöntöm, amikor forr lassan kevergetve belefolyatom a darát és forrás után pár percig kevergetve főzöm, lezárom és 20 percig állni hagyom. Addig kivajazom, kukoricalisztezek egy sütőtálat és megálmodom a ...

Juhtúrós Puliszka

7 éve
20 dkg kukoricadara 1 l víz 1 tejföl 20 dkg juhtűró só A kukorica darát megfőzöm sős vízben, 10 perc kevergetés után lezarom és 10 percig állni hagyom. Készítek oda egy pohar vizet, ha túl sűrűnek lãtom, beleöntöm a vizet, szép fokozatosan. Morzsolt juhtúrót,, sült hagymãt,, szilvalekvárt, tejfölt teszek az asztalra. Mindenki úgy egye, ahogy neki ízlik. A legjobb, ha mindenből teszünk ...

Paplanos karfiol

7 éve
Egyszerű ės könnyű elkészíteni, lányaim egyik kedvence volt! 1 fej karfiol 2 tojás 1 tejföl 15 dkg reszelt sajt ( lehet az trapista, ementáli, gouda,vagy amit szeretünk.) A karfiolt megfőzöm sós vízben, lecsöpögtetem és kivajazott tepsibe teszem. Råontöm az egész tojásokkal összekevert tejfölt, tetejérs sajtot reszelek és a sûtőben addig sütöm, amíg a sajt pirora ...

Nokedli

7 éve
Aki falun él, vagy van biogazda ismerőse, az nagyon sokszor ki tudja váltani a búza lisztet kukorica liszttel. Mert a régi 8 soros, vagy vöröscsövű kitűnòen termeszthetò kiskertben is, és leőrölve mindig friss lisztünk, daránk van..." Házi" malmot lehet venni, az enyém tizen éve üzemel. Nokedli: a tojãs méretétől fûgg a liszt mennyisége. Levesbe 2 tojãsból készítem. Felverem a két tojást, csipetnyi sót teszek bele, és lassan folyatom a lisztet. Állni hagyom negyed órát, ...

Karfiol pörkölt

7 éve
Két hagymát felaprítok, 1/2 dl.oliva olajon megdinsztelek, Egy közepes fej karfiolt megtisztítok, és rózsáira szedve rádobom a hagymára, sózom borsozom, piros paprikával összekeverem és felöntöm annyi vízzel, ami szűkösen ellepi. Amíg megfő, nokedli tésztát készítek, 2 tojást felverek és annyi kukorica lisztet teszek hozzá, hogy jól szaggatható legyen. Egy masik lábosban vizet forralok, megsózom és beleszaggatom a nokedlit, ha megfőtt, leszűröm. A megfőtt ...