Csöröge, forgácsfánk, cserép fánk
7 éve
Az én nagymamám 1895-ben született. Én az ő receptjeit használom ma is, és mindig minden sikerül...
1/2kg liszt
1 egész tojás
3 tojássárgája
2 dkg puha vaj
2 dkg cukor
1 mokkáskanál szódabikarbona
Oliva olaj a sütéshez
Porcukor, lekvár
Összegyúrom, lisztezett deszkán vékonyra nyujtom, szalagokra vágom, ezeket görcsre kötöm, vagy a közepükön hasítékot vágok és az egyik végét átbújtatom.
Olajban kisütöm, figyelmesen, mert ...
sajtos iszkiri,szezámmaggal és mákkal
7 éve
Hozzávalók:
40 dkg teljeskiőrlésű tönköly liszt
40 dkg kukorica liszt
1 cs sütőpor
50 dkg kókusz zsír
2 db tojás
5 dkg reszelt sajt
8 dkg mák (nem kell megdarálni)
2 kk só
kb. 1 kispohár tejföl, szezámmag
Elkészítés:
A kétféle lisztet elkeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk a kókusz zsírral.
Ezután hozzáadjuk a 1 egész tojást, 1 tojás sárgáját, a sajtot, a mákot, és a sót. Annyi tejföllel ...
Mézes álom, Macuska karácsonyi tortája
7 éve
"Bábucifalva közkedvelt Macuska anyója,macskamedve létére,mégis az oldalági barnamedve rokonság izlésével azonosult. Igy aztán ízvilága is hasonlatos azokéhoz, környezetének legnagyobb örömére. Macuska (saját csemetéire,és azok baráti körére való tekintettel ) leginkább az édességek gyártásában felülmúlhatatlan,ebben mindig is ott állt a toplisták élén . A jelen süti ezért is viseli a Csúcs Mézes nevet.Még akkor is,ha a köznyelv,a fent említettet egyszerűen Mézes Álomnak ...