Belépés
Elfelejtettem a jelszavamat

Csöröge, forgácsfánk, cserép fánk

7 éve
Az én nagymamám 1895-ben született. Én az ő receptjeit használom ma is, és mindig minden sikerül... 1/2kg liszt 1 egész tojás 3 tojássárgája 2 dkg puha vaj 2 dkg cukor 1 mokkáskanál szódabikarbona Oliva olaj a sütéshez Porcukor, lekvár Összegyúrom, lisztezett deszkán vékonyra nyujtom, szalagokra vágom, ezeket görcsre kötöm, vagy a közepükön hasítékot vágok és az egyik végét átbújtatom. Olajban kisütöm, figyelmesen, mert ...

sajtos iszkiri,szezámmaggal és mákkal

7 éve
Hozzávalók: 40 dkg teljeskiőrlésű tönköly liszt 40 dkg kukorica liszt 1 cs sütőpor 50 dkg kókusz zsír 2 db tojás 5 dkg reszelt sajt 8 dkg mák (nem kell megdarálni) 2 kk só kb. 1 kispohár tejföl, szezámmag Elkészítés: A kétféle lisztet elkeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk a kókusz zsírral. Ezután hozzáadjuk a 1 egész tojást, 1 tojás sárgáját, a sajtot, a mákot, és a sót. Annyi tejföllel ...

Mézes álom, Macuska karácsonyi tortája

7 éve
"Bábucifalva közkedvelt Macuska anyója,macskamedve létére,mégis az oldalági barnamedve rokonság izlésével azonosult. Igy aztán ízvilága is hasonlatos azokéhoz, környezetének legnagyobb örömére. Macuska (saját csemetéire,és azok baráti körére való tekintettel ) leginkább az édességek gyártásában felülmúlhatatlan,ebben mindig is ott állt a toplisták élén . A jelen süti ezért is viseli a Csúcs Mézes nevet.Még akkor is,ha a köznyelv,a fent említettet egyszerűen Mézes Álomnak ...