Belépés
Elfelejtettem a jelszavamat

Vargányás krumpli leves

6 éve
Egyszerű, gyors és nagyon ízletes. 2 fej vöröshagyma 1kg krumpli 2 evőkanál olivaolaj 10 - 12 vargánya " szirom" 1,5 liter víz só, bors 1 doboz tejföl, vagy főzőtejszin A vargányát beáztatom. Felaprítom a hagymát, fedő alatt alacsony hőfokon megdinsztelem az olajon. Meghámozom, felaprítom a krumplit, rádobom a hagymára, felöntöm vízzel, hozzáönom áztatólével együtt a vargányát. Izlés szerint sózom, ...

Hajdinás vargánya leves

7 éve
2 fej felaprított vöröshagyma egy csokor felaprított leveszöldség 2 evőkanál oliva olaj 1 burgonya 25 dkg vargánya 10 dkg hajdina só, bors, kömény, fűszerpaprika 1,5 l víz A hagymát fdő alatt lassan megfonnyasztom, hozzáteszem a zöldségeket, összedinsztelem, rá a vargányát, a fűszereket és felöntöm forró vízzel. Rádobom a krumplit és a hajdinát, készre ...

Bujta répa- kerek répa leves

7 éve
Itt az őrségben ismertem meg ezt a remek téli zöldséget. Nyersen, vajas kenyérrel is finom, a retekhez hasonló íze van és december-januárig eláll. Savanyítjuk is, úgy mint a káposztát. A leves hozzávalói: 1 kg savanyított répa 1/2 kg apróhús, hagyományosan disznó, de én már főztem csirkével, pulykával is. ( elhagyható;egy kevés hagyományosan füstölt oldalas, vagy szalonnabőr, egy kicsit megbolondítja) 4 gerizd fokhagyma, só, bors, ...

Kecske leves keletiesen

7 éve
30 dkg kecskecomb felkockázva 1 sárgarépa 1fehérrépa Fél zeller Római kömény, koriander mag, fahéj, mustármag összeőrlöm és kiskanálnyit a hagymára szórok. Érdemes egyszerre nagyobb adagot készíteni, üvegcsében eláll. A kecskecombot odateszem főni, 1,5 l sós vízben. 1 fej hagymát apróra vágva egy evőkanál oliván megdinsztelek, két gerezd felaprított fokhagymát is beleteszek, majd, a meghámozott felkockázott zöldségeket és lefedve párolom öt ...

Zöldborsós karalábé leves, azaz (Zöld tumultus Fricska módra)

7 éve
Egy fej hagyma 1/2kg zöldborsó 2 közepes karalábė 1 burgonya 1 zöld chili 1/2 csokor petrezselyem Só, bors, òrölt kömény izlés szerint 2 evőkanál oliva olaj 1-2 liszt 1,5 l. víz Levestészta Mindent konyhakészre előkészítek. A hagymát felkockázom, a karalábét meghámozom, felkockázom, a zöldborsót szezonban megtisztítom, a krumplit meghámozom, felkokázom, a chilit felaprítom, aki nem szereti csípősen, vágja ...