Belépés
Elfelejtettem a jelszavamat

Fekete ribizli

6 éve
Lekvár: A leszemezett ribizlit kissé megzúzom, főzöm addig, míg levet ereszt. A levét leveszem és szörpöt készítek belőle. A sűrűjét felfőzöm, becukrozom, 1 kg ribizlihez 50 dkg barnacukrot teszek. Kevergetem, majd fogom a botmixert és pürésítem. Miután tudom, hogy a héj és a mag is fontos, én bizony bennehagyom. Még senki nem reklamált... Hidegen: 1 kg gyümölcs, 1 kg cukor. Kevergetem, majd a hűtőbe teszem. Napokig elő előveszem, átkeverem, addig, amíg a cukor ...

Piros ribizli

6 éve
Lekvár: 1kg megmosott ribizli villával leszemezek, felfőzöm. A paradicsompaszírozón áthajtom. Héját, magját hideg vízbe dobom, a mag leûlepedik, a héj a víz szinén marad, azt kinyomom és a paszírozott lével együtt felfőzöm, 50 dkg cukrot teszek bele. Kevergetve főzöm, tányérra cseppentve ellenőrzóm, hogy zselésedik e. Meg is kóstolom, hiszen a gyümölcs lehet édesebb vagy savanyúbb is. Ha szükséges teszek még cukrot hozzá. Ha zselésedik, beüvegezem, száraz dunszban hűtöm ...

Meggy

6 éve
Befőtt: A kimagozott meggyet beüvegezem, meg is nyomom, minél több beleférjen, de csak az üveg nyakáig. 1evőkanál cukrot teszek rá, lezárom, nedves dunsztba teszem. Kuktãban 20 percig főzöm. Az automatában utasïtas szerint. Nem lesz tele az üveg, de ez nem baj, ragyogóan eláll! Ez tömény meggy, Mi így szeretjük. Aki édesebb száju, természetesen teht rá több ...

Meggy

6 éve
Lekvár: A kimagozott meggyet puhára főzöm, kg- ként 30 dkg cukrot ráteszek, kevegetve felfőzöm, a levét lemerem szörpnek. Főzés közben megkóstolom, ha szükséges cukrot teszek még bele. van amit darabosan üvegezek be, a sütibe valót botmixerrel pürésítem, majd ha fő beüvegezem. Száraz dunsztban hűlnek ...

Meggy befőtt-ecetes (Zilahy Ágnes 1892.)

6 éve
Az üveget telerakom a megmosott és kimagozott meggyel. 4 kanal cukrot vetek ra, és 2 kanál alma, vagy borecetet. Lezárom, az ablakba teszem egy hétre. Addigra levet erszt. Hűvös kamrába teszem, nem kell ...

Ecetes uborka

6 éve
3 l víz 15 dkg só 25 dkg cukor 1 l 5 % - os almaecet 1 mokkáskanal borkénpor( ettől marad ropogós) Felforralom kihűtöm. Az uborkát megmosom, üvegbe teszem, felontöm a lével. Lezárom. Miután én a csaladnak is elteszem, és szállítanom is kell, az automatában, előírás szerint ...

Befőtt készítése cukor nélkül

6 éve
Bármilyen gyümölcsbòl készíthetem! A megmosott, előkészített( magozott, vagy aprított stb.)gyümölcsöt az üvegekbe teszem, kissé megrázom, sòt le is nyomogatom, hogy minél több legyen az üvegben, a kupakot rácsavarom és a vízzel félig töltött kuktában 20 percig dunsztolom. Ha sokat készítek, a befőzőautomatában 16 üveg fér egyszerre, és előírás szerint ...

Babos zakuszka

6 éve
1,5 kg kápia paprika 1/2 kg bab 1 kg paradicsom, vagy 1/2 liter paradicsomlé 30 dkg kg vöröshagyma 2 evőkanál só 1/2 liter olaj A babot megfőzöm, a paprikát faszénen megsütöm, meghámozom. A hagymát 4 dl olajon megdinsztelem, ráteszem a paradicsomot, a babot és a paprikát, megsózva puhára főzöm. Megkóstolom, ha kell utána sózom. Botmixerrel pürésitem, beüvegezem, tetejükre olajat óntök, lezárom, száraz dunsztban hül ...

Pizza szósz

6 éve
5 kg paradicsom 2 kg vegyes " húsleves" zöldség 1 nagy cukkini 4 evőkanál só 1-1csokor rozmaring, zsálya bazsalikom, kakukkfű, oregano Mindent megtisztítok, felaprítok, lesózás után legalãbb fél napig állni hagyom. Odateszem főni, amikor már puha, botmixerrel pürésítem. Megkóstolom, utána sózom ha kell, majd beüvegezem, száraz dunsztban hűtöm ...