Lekvár: 1kg megmosott ribizli villával leszemezek, felfőzöm.
A paradicsompaszírozón áthajtom.
Héját, magját hideg vízbe dobom, a mag leûlepedik, a héj a víz szinén marad, azt kinyomom és a paszírozott lével együtt felfőzöm, 50 dkg cukrot teszek bele. Kevergetve főzöm, tányérra cseppentve ellenőrzóm, hogy zselésedik e. Meg is kóstolom, hiszen a gyümölcs lehet édesebb vagy savanyúbb is. Ha szükséges teszek még cukrot hozzá.
Ha zselésedik, beüvegezem, száraz dunszban hűtöm ki.
Szörp:
A megzúzott ribizlihez 1 l vizet teszek és egy napig hűvös helyen állni hagyom, kevergetem, aztán gézen, ritka szövésű konyharuhán lecsöpögtetem.
Felfőzöm, a kb. 1,5 l léhez 1,5 kg barnacukrot teszek, ha forr, beüvegezem, száraz dunsztba teszem.
Piros ribizli
2017-07-07
Hozzászólások (0)