Belépés
Elfelejtettem a jelszavamat

Kukorica felfújt

2017-07-18

5 dl víz
5 dl tej
20 dkg kukoricadara
só izlés szerint
Fűszerek: oregano, zsálya, rozmaring, kakukkfű ha friss akkor felaprítva, ha száraz, akkor morzsolva
1+1 evőkanál zsiradék, olaj, vaj , margarin ki mit hasznãl
A vizet és a tejet osszeöntöm, amikor forr lassan kevergetve belefolyatom a darát és forrás után pár percig kevergetve főzöm, lezárom és 20 percig állni hagyom.
Addig kivajazom, kukoricalisztezek egy sütőtálat és megálmodom a fűszerezést.
Lehet oregano, zsálya, rozmaring kakukkfű keverék, vagy amit szeretünk...
2-3 tojássárgáját, meg a fűszereket is a hûlődarába keverem, majd a felvert tojás fehérjėket is beleforgatom.
A kikent formámba ontöm és a sutőben tűpróbáig sütöm, viszonylag nagy hőfokon.
190 fok, 20 pec utãn ellenőrzöm, ragad e még.
Ha kisült tálalhatom.
Chatnival, vargánya, vagy zöldfűszer szósszal. Csak a fantáziám szab határt!
Zöldfűszer szósz: ugyanazokat a fùszereket használom.
Összeturmixolok 2 evőkanál olivaolajat, egy dl almalevel, a fűszerekkel és felforralom...
Természetesen lehet mas ízesítés is: petrezselyem-zeller- lestyán, tárkony pl.


Hozzászólások (0)