Belépés
Elfelejtettem a jelszavamat

Nokedli

2017-05-30

Aki falun él, vagy van biogazda ismerőse, az nagyon sokszor ki tudja váltani a búza lisztet kukorica liszttel. Mert a régi 8 soros, vagy vöröscsövű kitűnòen termeszthetò kiskertben is, és leőrölve mindig friss lisztünk, daránk van..." Házi" malmot lehet venni, az enyém tizen éve üzemel.

Nokedli: a tojãs méretétől fûgg a liszt mennyisége.
Levesbe 2 tojãsból készítem. Felverem a két tojást, csipetnyi sót teszek bele, és lassan folyatom a lisztet. Állni hagyom negyed órát, megnézem, elég sűrű e, majd nokedli szaggatóval egyenesen a levesbe szaggatom.
Köret céljára 4 tojásból készítem, és sózott vízben főzöm ki.

Hozzászólások (0)