1nagy cukkini
1 fej voroshagyma
1 kg paradicsom, vagy egy uveg pizzaszósz, 1/2 l paradicsomlé
És amilyen zöldségünk van a mártáshoz, padlizsán, zöldbab, brokkoli, sárgarépa, fehérrepa zeller, stb.
Rozmaring, zsálya, oregano, kakukkfű csokor, vagy száraz fűszerek
20 dkg füstölt húsos szalonna, ha van házi, az az igazi
1evőkanál olivaolaj
15-20 dkg reszelni való sajt
A szalonnát felaprítom, bőrkéstől az olajon megsütöm.
Felaprítom a hagymát, és a sült szalonnához keverem, fedő alatt kis lángon megdinsztelem.
Felaprítom a zöldségeket, azt is a beledobom, együtt dinsztem a mártáshoz valókat, rádobom a felaprított fűszereket is.
Ha majdnem puha, ráöntöm a paradicsomlevet, fedő nélkül összesűrítem.
Ha friss paradicsomból készítem, azt megfőzöm, csipet sóval, csipet cukorral pürésītem a botmixerrel. Megkóstolom, utána ízesítem, ha kell.
Nagy lángon kevergetve kissébesűrítem, a mártáshoz öntöm, meg-megkeverve készre főzöm.
A cukkinit meghámozom, az elfektetett reszelő nagyobb lyukán legyalulom. A levét kinyomom és a martásba teszem. 5 percig főzöm, hogy roppanós maradjon.
Sült krumplit sütök hozzá, és reszelt sajttal tálalom.
Cukkini spagetti
2017-07-20
Hozzászólások (0)