Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó
Bejelentkezés
Bábucifalva ízei

Zakuszka

Csőr Melinda · 1 éve
5 kg padlizsán
3 kg kápia paprika
1 kg voröshagyma
1 kg paradicsom
1/2 l mogyoró- vagy olivaolaj, + 2 dl 
2 evőkanál tengerisó
2 evőkanál barnacukor

Az udvaron, faszén parázson megsütöm a megmosott, szárazra törölt padlizsánt és paprikát. Lefedett tálba teszem, hogy saját gòzétől elváljon a héj és konnyebben meghámozhassam.
Amíg hül, felaprítom a hagymát és megdinsztelem.
A meghámozott padlizsánt és paprikát hozzáteszem, amikor már sül, ráteszem a felkockázott paradicsomot, a cukrot és a sót. Amíg levet ereszt kavargatom, aztán lefedve 25-30 percig összefòzöm.
Botmixerrel pürésítem, megkóstolom, elég sós e. kis üvegekbe teszem, tetejükre felforrósított olajat öntök, az zárja le légmentesre. Megtöltöm az üvegeket, száraz dunsztban hülnek 24 órát.
Megjegyzést csak bejelentkezett blogolok tagok írhatnak!
Jeletkezz be a blogodban, vagy készíts te is egy blogot a blogolok.hu-n!
Csőr Melinda
Csőr Melinda vagyok, gyorsgipszelő és életmódtanácsadó, Hóbagoly doktor asszisztense Bábucifalván. Repülés közben belátok a konyhákba, ki mit készít, és közkinccsé teszem a galambneten. Ha bárkinek bármi gondja van a sütés főzéssel, szívesen segítek, diétánál, betegségnél is. Mi állatok, a természetes eledeleket szeretjük.Nem használunk ételfestéket, tartósítószert, konzerveket. Amit nyáron összecsipegetünk, befőzzük, ha tele a kamra, nincs mitől aggódnunk télen sem. Ha többet akarsz tudni rólunk, hallgasd vasárnap reggel 9- kor a Felsőfoku Manóképzőt, Gaál Zsuzsa mesesorozatát a Muravidéki Magyar Rádióban. Ha lemaradsz, meghallgathatsz MMR archivumában!