Belépés
Elfelejtettem a jelszavamat

Zakuszka

2017-06-30

5 kg padlizsán
3 kg kápia paprika
1 kg voröshagyma
1 kg paradicsom
1/2 l mogyoró- vagy olivaolaj, + 2 dl
2 evőkanál tengerisó
2 evőkanál barnacukor

Az udvaron, faszén parázson megsütöm a megmosott, szárazra törölt padlizsánt és paprikát. Lefedett tálba teszem, hogy saját gòzétől elváljon a héj és konnyebben meghámozhassam.
Amíg hül, felaprítom a hagymát és megdinsztelem.
A meghámozott padlizsánt és paprikát hozzáteszem, amikor már sül, ráteszem a felkockázott paradicsomot, a cukrot és a sót. Amíg levet ereszt kavargatom, aztán lefedve 25-30 percig összefòzöm.
Botmixerrel pürésítem, megkóstolom, elég sós e. kis üvegekbe teszem, tetejükre felforrósított olajat öntök, az zárja le légmentesre. Megtöltöm az üvegeket, száraz dunsztban hülnek 24 órát.

Hozzászólások (0)