Belépés
Elfelejtettem a jelszavamat

Zöldborsós karalábé leves, azaz (Zöld tumultus Fricska módra)

2017-01-21

Egy fej hagyma
1/2kg zöldborsó
2 közepes karalábė
1 burgonya
1 zöld chili
1/2 csokor petrezselyem
Só, bors, òrölt kömény izlés szerint
2 evőkanál oliva olaj
1-2 liszt
1,5 l. víz
Levestészta

Mindent konyhakészre előkészítek. A hagymát felkockázom, a karalábét meghámozom, felkockázom, a zöldborsót szezonban megtisztítom, a krumplit meghámozom, felkokázom, a chilit felaprítom, aki nem szereti csípősen, vágja ki az erėt
Az olajon kislángon megdinsztelem a hagymát, rádobom a fűszereket, megkeverem, majd a többi zöldséget, öt percig együtt dinsztelem, kis lángon, fedő alatt.
Staubolom a liszttel, azaz rászórom, elkevere, majd felóntöm vízzel, puhára főzöm.
Befőzöm a levestésztát, és a végén rászórom a felaprított petrezselymet.

Hozzászólások (0)