Belépés
Elfelejtettem a jelszavamat

Csalamadé, ecetes paprika, paradicsom, dinnye

2017-06-07

Minden befőzés, alapja a tisztaság. Az üvegeket csirátlanítom, a kupakokat kifőzöm.Én vizet forralok a nagy lábosban, az üvegeket abban egy egy percig kifőzöm, fakanal nyellel kiveszem, száritom, nagyon tiszta terítóre borítva.
Alaplé:
1,5 l víz,
8 evőkanal cukor,
2 evőkanal tengeri só
1 liter 5%-os almaecet
1 mokkáskanál borkén.
Felforralom, kihűtöm.
Ha kevesenkent tezsem el a savanyúságot, ez a lé egy hétig hűtőben elall!
Az almapaprikát kettevágom, az üvegekbe teszem,raönöm a lét, lezárom.

A vegys vágotthoz robottal felkarikázott uborkát, répat, paprikát, gyalult káposztát használok. Szorosan megnyomkodva üvegekbe teszem, rá a lé, ám nem zárom le, hanem varok egy órat és utána töltök. Meg is ütögetem, hogy levegő ne maradjon benne.
Lezarom, mehet a polcra.

Hozzászólások (0)