Belépés
Elfelejtettem a jelszavamat

Ketchup

2017-06-30

Hozzávalók:
2 kg paradicsom
25 dkg alma
25 dkg vöröshagyma
50 dkg vegyes zöldség ( sárgarépa, fehérrépa, zeller)
25 dkg barnacukor
1 evőkanál köménymag
5 dkg mustármag
1 dkg szemesbors
2 ujjnyi gyömbér ( vagy 1 evőkanál őrölt gyömbér )
2-3 szem szekfűbors
3 dl almacet
3 evőkanál só

Minden zöldséget megmosok, hámozok, felaprítok.
Egy nagy tálba teszem, rá szórom a fűszereket, összekavarom 24 órát állni hagyom.
Másnap puhára főzöm, 2-3 óra, míg kissé besűrűsödik, majd pürésítem.
Ez elvégezhető botmixerrel, vagy paradicsom paszírozóval.
Felforralom fedő alatt, mert puffog, kevergetem, hgy le ne égjen, és forrón a csírátlanított üvegekbe töltöm. Lezárás után, száraz dunsztban hűlnek ki.

Hozzászólások (0)