1bögre bio kukorica liszt
1/2 bögre zöldbanán, vagy rizsliszt, vagy hajdina, vagy köles liszt, amink van.
1bögre barnacukor
mokkáskanálnyi szódabikarbona
1/2 bögre darált mák
1/2 bögre oliva olaj
1 bio narancs héja, leve
2 tojás
1-2 kanál kefír
A narancs héját lereszelem, a levét kipréselem.
Az aprítóba teszek mindent, összekeverem, ha túl kemény a tészta, kefírrel lazítom.
A muffin formába beteszem a 12 papírkapszlit, megtöltöm 3/4 ig, és 180 fokon 1/4 órát sütöm.
Tehetek rá csokimázat, de anélkül is finom
Diós töltött habcsók
3 tojás fehérje
20 dkg barna cukor
10 dkg darált dió
A tojásfehérjéket felverem, beleforgatom a cukrot és a diót, sütőpapíros tepsibe halmokat teszek, lassú tűzön inkább szárítom, mint sütöm, 120 fokon kb.egy órát.
Töltelék:
2 tojás
5 dkg barna cukor
5 dkg darált dió keverékét gőz felett sűrűre főzöm, kihülve elkeverem
7 dkg vajjal.
A csókok alját kiszedem és kettőt kettőt összeragasztok.
Narancsos mákos muffin
2017-04-05
Hozzászólások (0)